Maija Svärd

Esittely

Jäin eläkkeelle Pyörön koulusta lähes kolme vuotta sitten. Ehdin olla Pyörössä melkein 30 vuotta. Ensin olin luokanopettajana, sitten Markku-rehtorin jäätyä eläkkeelle va. rehtorina ja kun Kallaveden yläkoulu ja Pyörö yhdistettiin, olin alakoulun opetuksesta huolehtiva virka-apulaisrehtori. Monenlaista noihin vuosiin sisältyi, mutta aina oli mukava lähteä töihin. Pyörössä on huippuporukka tekemässä työtä. Hyvä yhteishenki auttaa jaksamaan rankkoinakin päivinä.

Eläkkeellä olen nauttinut siitä että tiukkojen työvuosien jälkeen voin pitkälle itse päättää kalenterimerkinnöistäni. Tottakai luottamustehtävät antavat raamit viikkoon ja sen jälkeen sinne mahtuu myös paljon muuta. Haluan antaa panokseni kotikaupunkini kehittämisessä entistä paremmaksi paikaksi elää.

Olemme nykyisin pääosin kahdestaan Klassikan matematiikan rehtorin työstä eläkkeelle jääneen mieheni,  Sakarin kanssa. Kaikki lapset perheineen asuvat kaukana: kaksi perhettä Oulussa ja yksi Espoossa. Onneksi he tulevat lomilla käymään ja silloin on tupa täynnä. Usein paikalla on 13 henkeä ja kaksi koiraa. Sopu sijaa antaa.

Lastenlasten kanssa on mukava touhuta ja he pitävät meitä ajantasalla lasten ja nuorten maailman tapahtumista. Heillä on usein mielessä mm. ilmastonmuutokseen liittyvät asiat. Sitä ajatellessa minulla on selkeä ymmärrys, että meidän aikuisten päätökset vaikuttavat pitkälle heidän tulevaisuuden elämäänsä. Meillä on valtava vastuu!

Elämääni kuuluvat myös Vaasassa asuvat yhdeksänkymppiset vanhemmat. Heidän kauttaan tiedän kuinka tärkeää on, että ikäihmisten palvelut toimivat.

Liikumme Sakarin kanssa paljon luonnossa. Metsä on aina merkinnyt lepo- ja latautumispaikkaa. Ja talvella minä hiihdän! Olen kuullut jotakin riippuvuudestani siihen lajiin, mutta mitä lie puhetta :) Toivottavasti koronan jälkeen pääsee taas vähän reissaamaankin.

Nyt ehdin nauttia myös musiikista ja kirjallisuudesta. Laulan Tuomiokirkon kamarikuorossa, jonka jouduin vuosikymmeniä sitten jättämään työkiireiden vuoksi.  Ja aina on joku kirja ja neuletyö  kesken.