Maija Svärd

Ajatuksia Kuopiosta

Haluan olla vaikuttamassa siihen, että Kuopio on sellainen kaupunki, jossa on kaikkien hyvä asua, elää ja tehdä työtä. Ja sellainen, jossa pidetään yhdessä huolta myös niistä, jotka eivät pärjää.

Turvallinen lapsuus ja vanhuus on oltava jokaisen kuopiolaisen oikeus.

Elinvoimaisuus tarkoittaa laadukkaita palveluja.

Päätöksien tulee olla selkeästi myös tulevaisuuteen katsovia, sillä me olemme vastuussa kaikista sukupolvista, myös tulevista!

Meidän on palautettava asukkaiden mahdollisuus yhteiseen tekemiseen vertaisohjaajien avustuksella. Asukastuvat ja esim. Alavan palvelutalossa tapahtuva toiminta on palautettava. Se on sitä osallisuutta ja yhteisöllisyyttä parhaimmillaan.

Kaupunkirakennelautakunnassa olen päässyt mukaan kaupungin kehittämiseen. Savilahdesta tulee hyvä osa kaupunkikuvaamme. Meidän on vaan varottava ylilyöntejä rakentamisinnossamme. Korkea hotellirakentaminen ei sovi Kuopiolahdelle. Kasarmialuetta on kehitettävä huolellisesti alueen historia huomioiden.

Lapset ja perheet ovat lähellä sydäntäni. Perheiden hyvinvointiin on panostettava jo neuvolaiästä lähtien. Perheen väsyminen on huomattava jo alkuvaiheessa ja annettava ihan konkreettista tukea arkeen.

Kouluasioissa valtuutetut päättävät millaista koulutusta meillä tarjotaan: annetaanko resurssit hyvään opetukseen vai mennäänkö sieltä mistä aita on matalin. Näistä asioista olen kirjoittanut ajankohtaispalstallani.